Mourinho lovend voor Leko in aanloop naar match: Hij is een goede coach

Mourinho lovend voor Leko in aanloop naar match: "Hij is een goede coach"

Gepubliceerd: woensdag 28 oktober 2020 om 21:45wo 28-10-2020 om 21:45

José Mourinho heeft zich enorm lovend uitgelaten over Ivan Leko tijdens een persconferentie voor de Europa League wedstrijd tussen Antwerp en Tottenham Hotspur op de Bosuil. 

"Antwerp is onze sterkste tegenstander", vertelde de Portugees volgens Het Nieuwsblad. "Ik heb zo veel mogelijk duels bekeken en zonder Leko persoonlijk te kennen, kan ik zeggen dat hij een goeie coach is. Dat zie ik aan de manier waarop zijn ploeg speelt en georganiseerd is. Leko speelt met vijf achterin, maar wel met offensieve wingbacks."

"Op het middenveld zit het goed in elkaar en voorin heb je een goeie mix van de power en ervaring van Mbokani en de intelligentie van Refaelov. Als geheel is Antwerp een fysieke en agressieve ploeg die ook sterk is op stilstaande fases. Ik zou zeggen dat het toch onze sterkste tegenstander is in deze poule. En aangezien we allebei drie punten hebben, is dit dus een belangrijk duel."

Mourinho zal op de Bosuil een oude bekende tegenkomen. Hij werkte immers nog samen met Luciano D’Onofrio in de jaren '90 bij FC Porto. "Ik ben zo blij dat ik mijn oude vriend hier nog eens kan ontmoeten. Het is een hele eer om tegen zijn team te spelen."

De coach van de Spurs praatte uiteraard ook over zijn eigen ploeg. Mourinho gaat roteren tegen Tottenham en brengt sowieso Gareth Bale aan de aftrap. "Ik ga wat wijzigingen doorvoeren, ja, maar niet omdat ik Antwerp onderschat. Gewoon omdat onze kern het toelaat. Ik kan jullie al verklappen dat Bale zal starten. Hij werkt heel hard en ik heb er vertrouwen in dat de beste Bale eraan komt."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws