OFFICIEEL: Voetbal Vlaanderen legt alle wedstrijden in het jeugdvoetbal stil

OFFICIEEL: Voetbal Vlaanderen legt alle wedstrijden in het jeugdvoetbal stil

28-10-2020 20:27 Laatste update: 20:30
11

Voetbal Vlaanderen heeft woensdag beslist dat alle wedstrijden in jeugdvoetbal tot nader order stilgelegd worden. De jongste voetballers mogen in wel nog trainen en vriendschappelijke wedstrijden spelen tegen ploegen uit dezelfde regio.

Dat meldt Voetbal Vlaanderen via zijn website. Vorige week was al beslist dat om alle voetbalcompetities bij de senioren van de provinciale reeksen tot en met eerste nationale stop te zetten. Daar kwamen ook de jeugdcategorieën boven dertien jaar bij. En nu wil Voetbal Vlaanderen alle wedstrijden stopzetten.

"We geven op deze manier onze clubs de kans om trainingen en vriendschappelijke wedstrijden in eigen regio voor hun 5- tot en met 12-jarigen te organiseren", laat Voetbal Vlaanderen weten. "Deze sportactiviteiten kunnen zoals beslist door de Vlaamse Regering in een coronaveilig kader worden georganiseerd."

"Hierdoor kunnen deze jonge spelers en speelsters zich verder, in een veilige en plezierige voetbalomgeving, ontwikkelen wat in deze moeilijke coronatijden voor het mentaal welzijn van deze kinderen van cruciaal belang is."

Dit is de situatie voor de komende weken