De Decker hoopt op positief resultaat: Signalen dat we op juiste weg zitten

De Decker hoopt op positief resultaat: "Signalen dat we op juiste weg zitten"

Gepubliceerd: woensdag 28 oktober 2020 om 20:12wo 28-10-2020 om 20:12

KAA Gent ontvangt donderdagavond Hoffenheim in groep L van de Europa League. De Duitsers zijn grote favoriet in de groep van de Buffalo's, maar toch hoopt coach Wim De Decker op een positief resultaat.

"Hoffenheim is een heel compact blok met voorin jongens die heel veel mogelijkheden. Ze kunnen blijven roteren”, vertelde De Decker aan Het Nieuwsblad. "En het is dan ook moeilijk om een goed beeld te vormen. Je kunt ze ergens klasseren onder de typische Duitse stijl. Je bent er nooit klaar mee. Ook vanuit de omschakeling hebben ze sterke spelers. Een heel complete tegenstander. We weten echter hoeveel punten je nodig hebt om te overwinteren. We hebben vorige week onterecht geen punten gepakt. Daarom rapen we morgen dus toch wel beter iets."

De Gentse trainer beseft dat het hoe dan ook geen evidente opdracht wordt, zeker aangezien de Buffalo's in een moeilijke periode zitten. "Er zijn echt wel signalen dat we op de juiste weg zitten. Maar als je dan ziet hoe we de voorbije wedstrijden telkens drie punten bestolen werden, dat is mentaal zwaar", vervolgde De Decker. "We zitten in een fase waarbij de eerstvolgende wedstrijd telkens enorm belangrijk is. We moeten nu niet teveel vooruit rekenen. We komen al van ver. De focus van de spelers zit nu niet bij de eerstvolgende vijf wedstrijden en hoeveel punten je dan moet halen. Dat werkt ook nefast. Dat merkte ik ook vroeger als speler. We moeten dan ook niet teveel stilstaan bij wat er gebeurt in de rangschikking bij dit of een ander resultaat", besloot de coach van de Buffalo's.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws