Pro League en Club Brugge behoren tot vijf kanshebbers voor internationale prijs

Pro League en Club Brugge behoren tot vijf kanshebbers voor internationale prijs

Gepubliceerd: woensdag 28 oktober 2020 om 17:30wo 28-10-2020 om 17:30

Laatste update: woensdag 28 oktober 2020 om 17:41wo 28-10-2020 om 17:41

Voetbal is meer dan enkel tegen een balletje trappen. Dat de sport ook een sociale hefboom kan betekenen voor heel wat mensen, staat buiten kijf. Zowel de Pro League als Club Brugge spelen daar al enkele jaren op in. Zij maken nu kans op een internationale trofee.

Elk jaar reikt het European Football for Development Network (EFDN) de 'More Than Football Award' uit aan clubs of organisaties die een mooi sociaal project op poten hebben gezet. Dit jaar zijn er vijf genomineerden geselecteerd, waaronder twee met een Belgisch tintje: de Pro League en Club Brugge. De kanshebbers zullen hun project kort moeten voorstellen op een online congres van 9 tot 11 november. Aan het einde wordt dan de winnaar bekendgemaakt.

De Pro League maakt kans dankzij haar Younited Belgium-project. In samenwerking met zowat alle profclubs uit ons land werd dat idee enkele jaren geleden in het leven geroepen. Aan de hand van verschillende Younited-teams krijgen mensen die in de marge van onze maatschappij beland zijn, een kans om te voetballen en zich zo sociaal te ontwikkelen. Uiteenlopende profielen komen in aanmerking: mensen in armoede, met mentale problemen of zonder familie, bijvoorbeeld.

Ook Club Brugge heeft de shortlist van vijf gehaald. Dat dankt de landskampioen aan het prentenboek 'De beer en zijn sjaal', dat eerder al bekroond werd. In dat kinderverhaal gaat een berenzoon met zijn vader naar het voetbal. Onderweg komen moeilijke thema's als pesten en hooliganisme aan bod. Naast de Belgische inzendingen zijn ook Borussia Dortmund, Malmö en Legia Warschau geselecteerd.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws