UPDATE: Het coronavirus is helemaal verdwenen bij Waasland-Beveren

UPDATE: Het coronavirus is helemaal verdwenen bij Waasland-Beveren

Gepubliceerd: woensdag 28 oktober 2020 om 16:07wo 28-10-2020 om 16:07

Laatste update: dinsdag 10 november 2020 om 09:45di 10-11-2020 om 09:45

Het coronavirus heeft Waasland-Beveren stevig in haar greep. De voorbije twee wedstrijden moest de fusieclub verstek geven, omdat het te veel besmettingen had binnen de spelersgroep. Nu gaat het stilaan weer de goede kant uit.

Waasland-Beveren communiceert woensdagmiddag zelf over de huidige toestand. Op het piekmoment worstelde de club met liefst negentien besmette gevallen, al ging het toen niet alleen over spelers, ook over de staf en het andere personeel. Dat zijn er nu in ieder geval al een pak minder. W-B spreekt van 'tamelijk goed nieuws'.

Een verrassing is dat niet, want de voorbije dagen werden er drastische maatregelen genomen. Zo trainden de spelers met voldoende sociale afstand en kwamen zij zo weinig mogelijk in contact met de staf. Bovendien werkten de andere mederwerkers van thuis uit. Die 'minilockdown' heeft dus haar vruchten afgeworpen.

Donderdag staat een nieuwe coronatest gepland: als die goed uitdraait, komt Waasland-Beveren waarschijnlijk in actie dit weekend. Zondagavond voetbalt het normaliter tegen KAA Gent.

Update: Het Nieuwsblad meldt dat Waasland-Beveren bijna volledig verlost is van de corona-uitbraak. Slecht een speler zit nog in quarantaine en gisteren werd hij opnieuw getest. Vandaag wordt de uitslag verwacht. Alle andere spelers en trainers werden woensdag negatief getest.

Update: Het Nieuwsblad laat weten dat het coronavirus helemaal verdwenen is bij Waasland-Beveren. Din Sula zat afgelopen weekend nog in quarantaine, maar sloot weer aan bij de groep. Waasland-Beveren zal nu twee oefenmatchen op verplaatsing spelen. Op KV Kortrijk en tegen KAA Gent.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws