Van der Sar denkt lachend terug aan telefoongesprek: 'Kon die gast niet verstaan'

Van der Sar denkt lachend terug aan telefoongesprek: 'Kon die gast niet verstaan'

Gepubliceerd: woensdag 28 oktober 2020 om 15:45wo 28-10-2020 om 15:45

Edwin van der Sar sloot op 34-jarige leeftijd aan bij Manchester United. Ruud van Nistelrooy tipte de Nederlandse keeper bij Sir Alex Ferguson, die besloot om Van der Sar te bellen. Die verstond echter weinig van het Schotse accent van de United-manager.

"Op 34-jarige leeftijd kwam eigenlijk alles samen", vertelt Van der Sar in gesprek met FOX Sports. "Bij het Nederlands elftal speelde je samen met alle grote jongens en Ruud van Nistelrooy zei tegen me: ik snap niet dat er geen grote club komt. Hij is op een gegeven moment bij Ferguson naar binnen gestapt, omdat hun seizoen niet heel goed was verlopen."

Van Nistelrooy tipte Ferguson om Van der Sar naar United te halen, waarop Ferguson besloot een bericht in te spreken bij de doelman. "Hij is al 34, was de eerste reactie van Ferguson op de suggestie van Van Nistelrooy", vervolgt Van der Sar. "Hij vertelde dat ik een clausule in mijn contract had. Op die manier zijn we in contact gekomen."

"Het was moeilijk te verstaan", geeft Van der Sar toe wanneer hij het over het belletje van Ferguson heeft. "Wil je dit bericht nog een keer horen, druk op 3. Oké... Ik kon die hele gast niet verstaan", sluit hij lachend af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws