Club kan reeks van Anderlecht en Zulte Waregem verder zetten tegen Lazio

Club kan reeks van Anderlecht en Zulte Waregem verder zetten tegen Lazio

Gepubliceerd: woensdag 28 oktober 2020 om 11:30wo 28-10-2020 om 11:30

Laatste update: woensdag 28 oktober 2020 om 11:35wo 28-10-2020 om 11:35

Club Brugge zal het ongetwijfeld niet nodig hebben, maar voor extra motivatie kunnen de manschappen van Clement naar het verleden kijken. Zo wist Lazio Roma nog nooit een wedstrijd te winnen op Belgische bodem.

Twee keer eerder speelde Lazio een Europese wedstrijd in ons land, twee keer werd er verloren. In november 2000 speelde ontving Anderlecht een Lazio vol sterren in de groepsfase van de Champions League. Anderlecht was echter niet onder de indruk en stuurde de Italianen met een 1-0 nederlaag weer huiswaarts. Radzinski zorgde voor het enige doelpunt tegen onder meer Nesta, Crespo en Nedved.

Meer recent gaf ook Zulte Waregem het goede voorbeeld. In 2017 was Lazio te gast aan de Gaverbeek in de groepsfase van de Europa League. Wat een makkelijk uitje tegen een al uitgeschakeld Zulte Waregem had moeten worden, eindigde in een pijnlijk verlies voor de Italianen. De Pauw, Heylen en Leya Iseka zorgden voor een 3-2 overwinning.

Club Brugge krijgt woensdagavond de kans om de Belgische reeks verder te zetten. Het krijgt daartoe alvast een uitgelezen kans. Lazio kampt met een virusuitbraak en zakt met slechts zestien spelers af naar Brugge.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Pakt Club de drie punten tegen Lazio?

Ja
59%
Nee
41%
(192 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws