'United wil defensieve problemen eindelijk oplossen met komst Leipzig-verdediger'

'United wil defensieve problemen eindelijk oplossen met komst Leipzig-verdediger'

28-10-2020 10:30 Laatste update: 10:30
2

Manchester United wil zich volgende zomer versterken met Dayot Upamecano. De Premier League-grootmacht wil profiteren van een transferclausule in het contract van de 22-jarige verdediger, meldt het doorgaans betrouwbare The Times.

Upamecano geldt als één van de grootste verdedigende talenten ter wereld. De Fransman werd afgelopen zomer al in verband gebracht met een overstap naar onder meer Manchester United. Hij verraste echter door een nieuw contract te tekenen bij RB Leipzig, waarmee een ontsnappingsclausule van vijftig miljoen euro kwam te vervallen.

In de zomer krijgt Upamecano alsnog de kans om een volgende stap te zetten. Dan treedt een clausule van naar verluidt 42 miljoen in werking. Op dat moment wil United dan ook toeslaan, schrijft The Times. De Premier League-grootmacht beschikt al over zes centrale verdedigers, maar geen van hen kan overtuigen. Zo ging de topper tegen Tottenham Hotspur met liefst 1-6 verloren.

Manager Ole Gunnar Solskjaer zag onder meer Harry Maguire, Victor Lindelöf en Eric Bailly al schutteren. In Axel Tanzuebe heeft de Noor veel vetrouwen, maar de 22-jarige Engelsman kampt veelvuldig met blessureleed. Voor Phil Jones en Marcos Rojo lijkt weinig toekomst op Old Trafford.

Upamecano speelt sinds januari 2017 voor Leipzig, dat hem destijds overnam van zusterclub Red Bull Salzburg. Hij genoot zijn opleiding bij Valenciennes.