Ajax geeft voorsprong uit handen, De Bruyne pakt uit met assists

27-10-2020 23:07 Laatste update: 23:18
1

Atlético Madrid, Manchester City, Porto en Liverpool blikken terug op een geslaagde Champions League avond. Ajax gaf dan weer een comfortable voorsprong uit handen tegen Atalanta.

Groep A
Atlético Madrid-Red Bull Salzburg 3-2
De strijd om de tweede plek achter Bayern München ligt nog helemaal open, maar Atlético Madrid heeft een belangrijke slag geslagen tegen Red Bull Salzburg. Der Rekordmeister boekte op de vroege avond zijn tweede zege: Atlético Madrid komt op drie punten na het treffen met de Oostenrijkers. Red Bull kwam na rust op een 1-2 voorsprong in Madrid, maar João Félix stond vervolgens op: de Portugese Golden Boy tikte eerst de gelijkmaker binnen en vond vlak voor tijd nóg eens het net.

Groep C
Olympique Marseille-Manchester City 0-3
Manchester City is na twee poulewedstrijden nog zonder puntenverlies en koerst af op de knock-outfase. The Citizens hadden in Marseille niet veel moeite met de plaatselijke Olympique, dat al snel een treffer cadeau deed: Kevin De Bruyne pikte een mislukte pass in de Marseille-defensie op en liet Ferrán Torres de 0-1 aantekenen. Ilkay Gündogan besliste de wedstrijd in de slotfase na een klutssituatie, Raheem Sterling deed er nog een schepje bovenop: 0-2 en 0-3, die laatste kwam op aangeven van De Bruyne.

FC Porto-Olympiakos Piraeus 2-0
FC Porto heeft gesolliciteerd naar een tweede plek in de poule. Olympiakos Piraeus had zijn eerste wedstrijd tegen Olympique Marseille gewonnen, maar moest in het Estádio do Dragão buigen. Fábio Vieira strafte voor rust lichtzinnig opbouwen af, Sérgio Oliveira kopte in de slotfase de 2-0 binnen.

Groep D
Liverpool-FC Midtjylland 1-0
De favoriet in de 'Ajax-poule' deed wat het moest doen tegen de Deense underdog. Groots was het echter niet wat The Reds – met supertrio Sadio Mané-Roberto Firmino-Mohamed Salah op de bank – lieten zien. Het eerste schot tussen de palen kwam er pas na rust, maar leverde wel direct een treffer op: Diogo Jota opende van dichtbij de score. De gastheren kwamen vlak voor tijd op 2-0 door een benutte penalty van Salah en staan na twee wedstrijden op zes punten.

Atalanta- Ajax 2-2
De Amsterdammers liepen uit tot 0-2 na goals van Tadic en Traore. Dat was echter niet genoeg om de drie punten te pakken. Atalanta knokte zich terug in dewestrijd en kwam nog tot 2-2 na twee doelpunten van de onvermijdbare Zapata.