Clement droomt niet van 6 op 6 in Champions League: Blijven realistisch

Clement droomt niet van 6 op 6 in Champions League: "Blijven realistisch"

27-10-2020 20:46 Laatste update: 21:26
2

Club Brugge speelt woensdagavond zijn tweede groepswedstrijd in de Champions League tegen Lazio Roma. De selectie van de Italianen wordt geteisterd door corona waardoor Blauw-Zwart mag beginnen dromen van 6 op 6. Coach Philippe Clement houdt de voeten echter stevig op de grond.

Lazio mist woensdagavond maar dertien spelers in het Jan Breydelstion. Een unieke kans om met 6 op 6 aan het kampioenenbal te beginnen? "We blijven realistisch: het is een goed team met enorm veel kwaliteit", vertelde Clement aan Het Nieuwsblad. "Puur op kwaliteit zijn ze zelfs beter dan ons. Maar tegen Zenit hebben we getoond dat we moet goesting en enthousiasme iets extra kunnen doen. Dat is dan ons sterk punt."

De wedstrijd van woensdagavond wordt opnieuw zonder supporters gespeeld. Een nadeel voor Blauw-Zwart, dat al drie matchen verloor in een leeg stadion. Clement wil er echter geen punt van maken. "Natuurlijk geeft dat iets extra. Maar we verloren die wedstrijden niet omdat er voor lege tribunes gespeeld werd. Vaak lagen andere omstandigheden aan de basis, en kon het resultaat helemaal anders zijn. Twijfel niet: mijn jongens zijn er helemaal klaar voor", besloot Clement.