Blessure Depoitre is gekend: ‘KAA Gent een tijdje zonder aanvaller’

Blessure Depoitre is gekend: ‘KAA Gent een tijdje zonder aanvaller’

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 20:28di 27-10-2020 om 20:28

Laatste update: woensdag 28 oktober 2020 om 15:26wo 28-10-2020 om 15:26

KAA Gent verloor afgelopen maandag met 1-2 tegen KRC Genk. Een domper voor de Buffalo's, die een sterke eerste helft speelden. Maar er was nog slecht nieuws te rapen. Laurent Depoitre moest immers naar de kant met een blessure en lijkt de komende matchen te moeten missen.

Na een klein kwartier zat de wedstrijd van Laurent Depoitre er al op. Na een sprint tastte hij naar de hamstrings en moest hij vervangen worden. "Ik weet nog niet hoe ernstig het is", vertelde coach Wim De Decker na de match aan Het Laatste Nieuws. "Het is sowieso een domper, want we zagen de bezetting in de ziekenboeg net wat verminderen."

Gent verloor alweer voor de tweede competitiematch op rij en blijft onderin het klassement bengelen met amper negen puntjes. "Maar als er één ploeg verdiende te winnen, was het AA Gent", vervolgde De Decker. "Dat is helaas niet alleen in deze match het geval. Zo krijgen we toch weer een tik. Maar als ik zie hoe de jongens toch na drie dagen iedere keer weer de knop kunnen omdraaien, als ik zie met welke mentaliteit ze een match aanvatten en hoe ze de opdrachten uitvoeren, dan kan ik alleen maar chapeau zeggen."

"Ik ben ervan overtuigd dat het goed zal komen. Dat kan niet anders, dat kan niet uitblijven. Hoe bizar ook: deze nederlagen sterken de groep. De spelers hebben het gevoel dat hen onrecht wordt aangedaan en dat ze zeker meer verdienen. Dat brengt hen nog dichter bij mekaar", besloot de coach van Gent.

Update: Het Nieuwsblad meldt dat Laurent Depoitre een spierscheur heeft opgelopen tegen KRC Genk. De aanvaller zal enkele weken aan de kant staan.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws