Red Flames houden kansen op EK gaaf na slachtpartij tegen Litouwse dames

Red Flames houden kansen op EK gaaf na slachtpartij tegen Litouwse dames

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 19:50di 27-10-2020 om 19:50

De Red Flames hebben gedaan wat ze moesten doen: winnen van Litouwen. Het bezoek aan de Baltische staat draaide uit op een afstraffing van jewelste: het werd niet minder dan 0-9! Daardoor heeft de Belgische vrouwenploeg haar kansen op het EK nog steeds in eigen handen.

De Flames reisden met vertrouwen af naar Litouwen. Terwijl ze zelf volop meedoen om groepswinst in hun kwalificatiegroep, sprokkelden hun Litouwse collega's nog geen enkel puntje. Dat klasseverschil werd in de heenwedstrijd al pijnlijk duidelijk na een 6-0-demonstratie. Dinsdagavond werd de uitslag zelfs nog straffer: 0-9. Dat brengt het doelpuntensaldo van de Litouwers op 1-31 ...

Tine De Caigny en Tessa Wullaert staken elkaar naar de kroon voor de titel van 'Vrouw van de Match'. Beide aanvalsters namen een hattrick voor hun rekening. Voor het overige dankten de Flames twee own-goals en een treffer van Marie Minnaert. Door de monsterzege komen onze dames nu op achttien punten in hun poule.

Enkel Zwitserland doet beter met negentien, maar ... op de laatste speeldag ontvangen de Flames de koplopers. Inzet: een plek op het EK. Overigens biedt ook de tweede stek nog een waterkans, want de drie beste tweedes vervoegen de groepswinnaars.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zie jij de Flames het WK halen?

Ja
81%
Nee
19%
(43 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws