Vlaanderen grijpt in: geen voetbal meer boven de twaalf jaar, maximaal per vier

Vlaanderen grijpt in: geen voetbal meer boven de twaalf jaar, maximaal per vier

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 19:06di 27-10-2020 om 19:06

De Vlaamse regering heeft haar verstrengde maatregelen aangekondigd voor de komende weken. Ook de sportwereld wordt getroffen. Zo mogen amateurclubs niet langer trainen of (oefen)wedstrijden afwerken.

De Vlaamse regering heeft drastisch ingegrepen om de stijgende coronacijfers het hoofd te bieden. Dat levert zowat een verbod op voetbal op. Binnensporten worden sowieso opgeheven, buiten mogen Vlamingen maximaal nog per vier sporten, zonder contact wel te verstaan. Dat betekent dat klassieke trainingen, laat staan oefenduels, niet meer mogen doorgaan. Eerder waren de amateurcompetities al opgeschort.

Er is wel een uitzondering voor kinderen jonger dan twaalf jaar. In die categorieën mogen trainingen en wedstrijden wél nog plaatsvinden. En de profclubs? Die worden ook gespaard, omdat die "tot de economische sector behoren", verdedigt Vlaams Minister van Sport Ben Weyts die beslissing. De clubs uit Eerste Klasse A en B hebben met andere woorden toestemming om te blijven trainen en wedstrijden af te werken.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws