Club Brugge kan zomaar op kop komen in Champions League: Unieke kans, ja

Club Brugge kan zomaar op kop komen in Champions League: "Unieke kans, ja"

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 18:08di 27-10-2020 om 18:08

Laatste update: dinsdag 27 oktober 2020 om 18:15di 27-10-2020 om 18:15

Woensdagavond kan Club Brugge een reuzezaak doen in haar Champions-League-poule. Na de driepunter bij Zenit Sint-Petersburg (1-2) gaat de Belgische kampioen met SS Lazio zowaar een rechtstreeks duel aan om plaats één. De Italianen missen bovendien een resem spelers. Ruud Vormer ziet het zitten, maar zweeft niet.

"Het is een unieke kans, ja", windt de aanvoerder van Club er geen doekjes om op de voorafgaande persconferentie. Bij winst zet Blauw-Zwart Lazio, Borussia Dortmund en Zenit op (minstens) drie punten. "Daarom dat we er morgen gewoon volle bak voor moeten gaan. Maar het blijft een hele goede tegenstander: we hebben op de club genoeg beelden gezien. Het gevaar komt vooral van hun snelle zijkanten."

Dat Lazio een dozijn spelers mist, voornamelijk vanwege het coronavirus, zal Vormer worst wezen. "De anderen kunnen net zo goed zijn: het blijft een topteam", waarschuwt de Nederlander. "Maar laten we vooral naar onszelf kijken. We mogen niet te veel focussen op andere zaken. Club Brugge ging ook naar Rusland met een aantal problemen. En kijk wat er daar gebeurd is."

Geen fans, hopelijk geen corona
Ook deze week vonden er weer coronatesten plaats. De uitslag was dinsdagnamiddag nog niet bekend. "We hebben zelf nog niets gehoord. En ik zou het ook wel graag weten", geeft Vormer zijn nieuwsgierigheid toe. "Het is toch elke keer spannend. Plots zou je het virus zomaar in je lichaam kunnen hebben."

Een thuiswedstrijd in de CL zonder fans, ook dat is jammer. "Die push kunnen we altijd gebruiken", zucht Vormer. "Maar het is nu zo. We weten allemaal dat we supporters nodig hebben. In het begin van het seizoen verloren we ook twee keer, maar toen zaten wij in een mindere periode. En even goed hadden we die matchen gewoon kunnen winnen. Dat had toen niet echt met supporters te maken, en dat weten we allemaal zelf."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws