Club vol aan de bak tegen Lazio: Supporters waren blij met deze loting

Club vol aan de bak tegen Lazio: "Supporters waren blij met deze loting"

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 16:30di 27-10-2020 om 16:30

Laatste update: woensdag 28 oktober 2020 om 11:15wo 28-10-2020 om 11:15

Club Brugge probeert woensdagavond de goede Europese vorm door te trekken tegen Lazio Roma. Na enkele jaren afwezigheid staan de Romeinen te popelen om hun waarde tentoon te stellen op het allerhoogste Europese toneel.

Dertien jaar lang was Lazio Roma afwezig in de Champions League. Na de vierde plek in het afgelopen Serie A seizoen mogen de troepen van Simone Inzaghi eindelijk nog eens hun opwachting maken op het kampioenenbal. Het motivatiegehalte onder spelers en supporters is dan ook torenhoog. Dat ondervond ook Borussia Dortmund, zij gingen met 3-1 de boot in tegen Lazio op de openingsspeeldag.

"Na dertien jaar afwezigheid zijn ze enorm gemotiveerd om te laten zien wat ze waard zijn. Ze willen laten zien dat ze weer bij het kransje Europese topclubs thuishoren", vertelt Steven Moore, voetbaljournalist en oprichter van het Lazio-gerelateerde nieuwsmedium The Laziali, in een exclusief gesprek. "De club en supporters waren dan ook blij met de loting, in deze groep zijn er zeker mogelijkheden om door te stoten naar de knock-out rondes."

Lazio zakt dan ook af naar Brugge om de volle buit weer naar Italië mee te nemen. Al liet Club tegen Zenit zien dat ze niet te onderschatten zijn. "Ze zullen de wedstrijd niet licht oppakken ondanks dat ze favoriet zijn. Geen enkele wedstrijd is nog een ‘easy win’ dezer dagen", vervolgt Moore. Schrik hebben de Italianen echter niet. "Ze zijn klaar om drie punten te pakken tegen wie dan ook. Ik denk dat ze zoals tegen Dortmund zullen starten. Zonder onderschatting, maar wel met erg veel motivatie, focus en zelfvertrouwen", aldus de journalist.

Lazio heeft echter één probleem. "De sterkte van het team komt voort uit de continuïteit die deze groep aan de dag legt. De kern van dit team speelt al drie à vier seizoenen samen in het zelfde 3-5-2 of 3-5-1-1 systeem. Dat is echter ook de achilleshiel van deze groep, als één van die sleutelspelers wegvalt of een mindere dag heeft, heeft dat een grote invloed op de prestatie", aldus Moore. En laat nu net daar het schoentje wringen, Lazio verwelkomde amper twaalf spelers op het trainingsveld met het oog op Club Brugge. Het coronavirus zou mogelijk zijn intrede hebben gedaan in het team.

"Als enkele sleutelspelers zoals Immobile, Luis Alberto, Milinkovic-Savic, Lucas Leiva of Acerbi er niet bij zijn, heeft dan een enorme invloed. Dat probleem heeft het bestuur afgelopen zomer proberen op te lossen door de kern ook in de diepte sterker te maken. Het is echter nog afwachten of zij de eventuele afwezigheid van enkele sleutelspelers kunnen opvangen", vertelt Moore.

Het gebrek aan diepte in de kern is echter niet het enigste probleem waar Lazio soms mee worstelt. "Inzaghi is erg koppig, hij verandert zo goed als nooit de tactiek van het team. Ook tijdens wedstrijden grijpt hij niet snel in. Af en toe loopt dat toch wel is slecht af", wordt er besloten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws