Maes (ex-Beerschot) tekent in... Roemenië: Denk dat dit ideaal moment is

Maes (ex-Beerschot) tekent in... Roemenië: "Denk dat dit ideaal moment is"

27-10-2020 11:30 Laatste update: 12:09
9

Alexander Maes heeft een nieuwe club gevonden na zijn vertrek bij Beerschot. Maes gaat voor FC Pitesti spelen in Roemenië. Een opvallende keuze, maar Maes heeft lang nagedacht over die beslissing. 

"Ik ben inmiddels 28, en ik wou ooit wel een buitenlands avontuur meemaken", legt hij uit bij Het Laatste Nieuws. "Ik denk dat dit het ideale moment is. Ik heb met zowat elke club uit 1B gesproken, maar het is nooit tot een concreet voorstel gekomen. Het totale plaatje moet ook kloppen, en daarmee bedoel ik ook het financiële aspect. Het leek erop dat alle budgetten al op hun limiet zaten."

FC Pitesti wilde ook Jelle Van Damme binnenhalen, maar dat lukte niet. "Ik ben op de hoogte dat er interesse was, ja. Ik ken Jelle niet heel goed, maar we hebben het er wel over gehad. Hij haalde al meer uit zijn carrière dan ik en heeft al een pak meer ervaring. We zullen zien waar zijn toekomst ligt – al had ik graag met hem in een ploeg gespeeld."

FC Pitesti wil dit seizoen vooral in de hoogste afdeling blijven. "Het verhaal van FC Arges is een beetje het verhaal van Beerschot: het is een traditieclub met een geschiedenis, die net gepromoveerd is. Het wordt nu dus vooral belangrijk om uit de gevarenzone te kruipen. Ik hoop dat ik hier veel kan spelen en mezelf kan laten zien in dit deel van Europa. Het belangrijkste is dat ik vooruit kan blijven gaan."