VP 11 Van De Week Speeldag 10: Veel spektakel op onthoofde speeldag

VP 11 Van De Week Speeldag 10: Veel spektakel op onthoofde speeldag

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 11:45di 27-10-2020 om 11:45

Laatste update: dinsdag 27 oktober 2020 om 18:00di 27-10-2020 om 18:00

Het coronavirus houdt lelijk huis in de Jupiler Pro League. Amper zes van de negen wedstrijden konden doorgaan op Speeldag 10, maar toch waren er nog genoeg uitblinkers te zien. 

Gratis, maar goed
Marc Brys heeft een speciale band met doelman Rafael Romo. Het duo werkte al samen bij Beerschot en doet het nu over bij Oud-Heverlee Leuven. Romo hield zijn elftal recht tegen Club Brugge met enkele knappe reddingen. Lang niet slecht voor een doelman die transfervrij naar Den Dreef kwam.

Venijn op de backs
We zagen op deze speeldag twee backs met een grote aanvallende meerwaarde. Simen Juklerod scoorde voor Antwerp en zal zijn plaats niet zomaar afgeven aan nieuwkomer Jordan Lukaku. Alessio Castro-Montes scoorde voor KAA Gent, al mocht dat niet baten. Zijn team verloor toch met 1-2 van KRC Genk.

Centraal gaan we voor twee 'kleine' clubs. Anton Tanghe vormt samen met Arthur Théate een uitstekend duo bij KV Oostende. Tegen Zulte Waregem werd het opnieuw een clean sheet: 3-0. Ook Pol Garcia hield de nul, maar dan met STVV tegen Standard.

Strijd op het middenveld
Op het middenveld zetten we een dubbele buffer, maar wel met scorend vermogen. De ervaren Kevin Vandendriessche bewees opnieuw zijn waarde in Oostende. Geen technisch wonder, maar een belangrijke pion die zijn goaltje kan meepikken. Ook Steve De Ridder liet zich opmerken met een wereldgoal. Xavier Mercier legde met OHL Club Brugge over de knie en is stilaan een vaste klant in deze rubriek.

Vuurwerk in Antwerpen
In de derby van Antwerpen waren er uitblinkers aan beide kanten. Dieumerci Mbokani besliste de topper, maar aan de andere kant had Tarik Tissoudali beter verdiend. Hij was duidelijk in grote doen op de Bosuil, maar het levert geen punten op.

De laatste plaats is nog voor Lukas Nmecha. Anderlecht speelde niet geweldig op KV Kortrijk, maar was wel efficiënt. Nmecha had een groot aandeel in die 1-3 met twee doelpunten. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws