16-jarig Anderlecht-talent klopt op de deur: “Veel buitenlandse interesse”

16-jarig Anderlecht-talent klopt op de deur: “Veel buitenlandse interesse”

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 08:45di 27-10-2020 om 08:45

Mario Stroeykens mocht mee op de ploegfoto van RSC Anderlecht en dat liet zien dat Vincent Kompany plannen heeft met de 16-jarige aanvaller.

Op zijn vijftiende tekende Stroeykens een eerste profcontract bij RSC Anderlecht en toenmalig sportief directeur Michael Verschueren liet toen al weten dat de clubs staan aan te schuiven voor de bonkige spits. “Er was veel buitenlandse interesse voor Mario”, citeert Het Nieuwsblad.

Hoofd jeugdopleiding Jean Kindermans was ook duidelijk; “We zien een mooie toekomst voor hem.” Bij Anderlecht heeft men alvast veel vertrouwen in Stroeykens. Ook coach van de U17 Roel Clement. “Die combinatie van kracht en techniek is een wapen. Zijn lichaam is fel ontwikkeld en hij staat stevig op zijn benen, maar ook technisch zit hij boven de middelmaat.”

De nieuwe Romelu Lukaku?
“Misschien zie ik hem wel vooral als een valse negen, als hangende spits”, gaat Clément verder. “Maar de kans lijkt me groot dat er bij de A-ploeg in de eerste plaats kansen komen op de flank.”

Stroeykens wordt door zijn fysieke préséance vergeleken met Romelu Lukaku, maar dat vindt Clement niet. “Romelu is nog groter en had fysiek nóg meer te brengen. Maak er maar geen tweede Lukaku van.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws