Saelemaekers en Zlatan maken er een spektakelstuk van tegen AS Roma

26-10-2020 22:44 Laatste update: 22:51

AC Milan en AS Roma hebben elkaar maandagavond in een enerverende wedstrijd in evenwicht gehouden. Zlatan Ibrahimovic vertolkte in meerdere opzichten een hoofdrol bij de Rossoneri. Alexis Saelemaekers scoorde het tweede doelpunt voor AC Milan.

Afgelopen week eiste Ibrahimovic met twee doelpunten de hoofdrol op in de derby tegen Internazionale en ook tegen AS Roma vond hij het net. De 39-jarige Zweed had een kleine twee minuten nodig om de score te openen. Na een slim passje van Rafael Leão kwam hij voor doelman Antonio Mirante om de 1-0 binnen te prikken.

Nog binnen het kwartier trok Roma de score gelijk via Edin Dzeko. Na misgrijpen van gelegenheidsdoelman Ciprian Tatarusanu bij een hoekschop knikte de Bosniër de bal van dichtbij binnen: 1-1. De bezoekers, waar Rick Karsdorp voor de tweede keer dit Serie A-seizoen in de basis stond, mochten zo even hopen op een resultaat in San Siro, maar het liep anders.

Direct na rust sloeg Milan namelijk opnieuw toe. Leão snelde langs Karsdorp en legde breed op Alexis Saelemaekers, die doeltreffend uithaalde: 2-1. Opnieuw vocht Roma zich terug, ditmaal via een strafschop van Jordan Veretout. De penalty werd enigszins makkelijk gegeven, maar arbiter Piero Giacomelli toonde zich wat dat betreft consequent, want acht minuten later gaf hij ook Milan wel een omstreden strafschop. Die werd benut door Ibrahimovic: 3-2. Het was de zesde competitietreffer van de Zweed, die nu alleen topscorer van de Serie A is.

Toch gaf Milan de zege nog uit handen. Uitgerekend Ibrahimovic probeerde de bal bij een hoekschop van de bezoekers met een karatekick weg te werken, maar verlengde hem juist precies voor de voeten van Marash Kumbulla, die simpel kon scoren: 3-3. Daar bleef het bij. Milan lijdt daardoor zijn eerste puntenverlies van het seizoen, maar blijft evengoed koploper met twee punten voorsprong op Napoli. Roma blijft de nummer negen van de ranglijst.