Jess Thorup haalt zijn gram en wint met 1-2 op het veld van KAA Gent

26-10-2020 22:24 Laatste update: 23:10
60

KAA Gent en KRC Genk sloten de 10e speeldag af met een onderling duel. Jess Thorup keerde voor het eerst terug naar de Ghelamco Arena na zijn ontslag eerder dit seizoen. KRC Genk won de wedstrijd met 1-2 en laat KAA Gent achter met 9 op 30.

KAA Gent begon nochtans goed aan de wedstrijd. De thuisploeg eiste het balbezit op en was het meest dreigend. Na mistasten in de verdediging van KRC Genk strafte Alessio Castro-Montes het foutje genadeloos af. Hij schoot de 1-0 staalhard in doel. KAA Gent duwde door en ging op zoek naar de 2-0, Tim Kleindienst kwam daar dichtbij maar miste een niet te missen kopkans.

Nog voor de rust bracht KRC Genk de bordjes weer gelijk. Theo Bongonda kon moederziel alleen de gelijkmaker binnenkoppen, 5 minuten voor de rust. Genk rook bloed en wou met een voorsprong de rust in, het kwam nog dichtbij een doelpunt maar Thorstvedt zag zijn schot afgeblokt worden.

In een minder aangename tweede helft was het wachten op de eerste kansen. Het bleef rustig rond beide rechthoeken. Hrosovsky bracht Genk tien minuten voor tijd op voorsprong. Hij schoot vanuit de tweede lijn de bal hard in doel, Sinan Bolat zag er niet goed uit op dat afstandsschot.
KAA Gent ging met de moed der wanhoop op zoek naar de gelijkmaker, Vadis Odjidja zag zijn poging op de dwarsligger strandden.

KAA Gent blijft zo achter met een dramatische 9 op 30. Terwijl KRC Genk en Jess Thorup opklimmen in het klassement.