Antwerp-voorzitter haalt uit naar scheidsrechter: Geprobeerd match te verbrodden

Antwerp-voorzitter haalt uit naar scheidsrechter: "Geprobeerd match te verbrodden"

26-10-2020 18:30
4

Royal Antwerp FC heeft zondag de derby gewonnen tegen Beerschot (3-2). Voorzitter Paul Gheysens zag vanuit zijn loge en knappe prestatie van de Great Old, maar het had ook anders kunnen aflopen. En dan zag Gheysens één grote schuldige: scheidsrechter Jasper Vergoote.

De voorzitter van Antwerp was enorm kritisch voor de wedstrijdleiding tijdens de Antwerpse derby. "Die scheidsrechter heeft onze match toch proberen te verbrodden, niet? Waarom ze zo'n jonge en onervaren ref voor zo'n derby kiezen en hem dan nog niet fatsoenlijk sturen: ik snap dat niet", vertelde Gheysens aan Het Nieuwsblad.

"Een duidelijke penalty, een rode kaart, een goal van Beerschot die start bij een zware fout op een van onze spelers, wij die voor alles geel krijgen terwijl Beerschot veel meer fouten maakte in mijn ogen… We mochten niet bewegen, zij mochten bijna op al onze spelers schoppen."

"Kijk, Club Brugge verliest dan misschien wel tegen OHL, maar het krijgt wel een strafschop die er geen is", vervolgde Gheysens zijn betoog. "Wij maken zulke dingen niet mee, hoor. Als er iets is dat me tegensteekt in het voetbal, dan is het dat. Ik ben heel graag bij Antwerp, maar mocht ik niet zo ambitieus zijn, ik stapte er direct uit. Ik kan niet meer tegen die onrechtvaardigheid."

Titelambities
Dankzij de overwinning tegen Beerschot staat Antwerp nu plots aan de leiding in de Jupiler Pro League. Droom Gheysens al van de landstitel? "Het is niet aan mij om zoiets nu te roepen. Ik vind het fantastisch dat we ervoor zorgen dat de fans daar misschien van beginnen te dromen. Maar zij zijn de enigen die dat moeten uitschreeuwen. Wij moeten met de voeten op de grond blijven en rustig voortwerken", besloot de voorzitter van de Great Old.