Uitstel van executie? 'Vergadering van KV Mechelen wordt uitgesteld'

Uitstel van executie? 'Vergadering van KV Mechelen wordt uitgesteld'

26-10-2020 13:45 Laatste update: 13:46
7

Normaal gezien zou er bij KV Mechelen maandag een aandeelhoudersvergadering plaatsvinden. Daarop wordt de toekomst van bestuurder Dieter Penninckx besproken. Beide partijen hebben echter beslist om die vergadering uit te stellen. 

Penninckx kwam onlangs in opspraak met zijn bedrijf, het inmiddels failliete FNG. Hij zou zich onder meer aan fraude en valsheid in geschrifte schuldig hebben gemaakt. Niet echt goede reclame voor KV Mechelen, dat Penninckx liever uit het bestuur zou verwijderen.

Dat gaat echter niet zomaar, want Penninckx heeft liefst 71,2 procent van de aandelen in handen. Het gerecht heeft nu beslag gelegd op die aandelen. Ook als er een koper zou opdagen voor die aandelen, is het maar de vraag of ze zonder risico kunnen worden doorverkocht. 

De aandeelhouders moeten ook nog de jaarrekening van het afgelopen boekjaar goedkeuren. Ook dat is volgens Gazet Van Antwerpen geen sinecure. Onder meer de vergoeding die ex-aandeelhouder Olivier Somers (die moest opstappen na het schandaal rond matchfixing, red) kreeg zal onder de loep worden genomen.