Zomeraanwinst laat zich zien bij KRC Genk: Ik mag tevreden zijn

Zomeraanwinst laat zich zien bij KRC Genk: "Ik mag tevreden zijn"

26-10-2020 12:15 Laatste update: 12:50
7

KRC Genk moet maandagavond afrekenen met KAA Gent. Het rekent dan ook weer op Daniel Muñoz. De Colombiaanse verdediger vindt meer en meer zijn draai in Limburg. 

"Ik denk dat ik mag tevreden zijn, al kan het natuurlijk altijd beter", geeft hij aan in Het Belang Van Limburg. "Het was best een lastige overstap. Ik schat het niveau in België hoger in dan in Colombia. Er wordt vooral anders gespeeld: het tempo ligt hoger, waarbij vooral de snelle omschakeling me opvalt. Ik heb hier al in elke wedstrijd tegenover snelle tegenstrevers gestaan. Je kan je op geen enkel moment veroorloven om te verslappen."

Muñoz pikt dat niveau nu steeds beter op. "Ik ben blij dat ik deze stap naar Europa heb gezet. Ik heb al zowel op middenveld als achteraan gespeeld, op drie verschillende posities. Dat maakte het er niet makkelijker op. Daarom ben ik blij dat ik me nu mag focussen op een plaats rechts in driemansdefensie. Die positie sluit heel dicht bij mijn kwaliteiten aan."

Het nieuwe systeem lijkt op zijn lijf geschreven. "Ik ben blij dat onze coach van plan is om deze 3-4-3 als nieuwe houvast te hanteren. Je merkt enthousiasme bij iedereen, er heerst een nieuwe spirit in de ploeg. Ik ben ook blij dat ik een trio vorm met mijn landgenoten Cuesta en Lucumi, op het vlak van de communicatie is dat een gigantisch voordeel. En het kan alleen maar beter worden, als de automatismen groeien en we mekaar optimaal gaan aanvoelen."