Standard laat de leiderspositie liggen na verlies op STVV

25-10-2020 20:13
19

Sint-Truiden VV en Standard de Liège sloten de voetbalzondag af. Standard kon mits winst alleen aan de leiding komen. Standard verzuimde echter om dat te doen want het verloor zijn wedstrijd met 2-0 van STVV.

STVV en Standard maakten er een rustige pot voetbal van, Standard had de controle over de wedstrijd. Enkele minuten voor het rustsignaal kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij Duckens Nazon. In één simpele combinatie werd de verdediging van Standard omspeelt.

In de tweede helft moesten de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker. Het deed haar best maar het miste scherpte voor doel en in de laatste fase. Een kwartier voor tijd bracht kapitein Steve De Ridder de doodsteek toe voor de troepen van trainer Montanier. Standard begon dan wel sneller te voetballen maar zonder echt aanspraak te maken op een doelpunt. De bezoekers misten intensiteit. STVV kwam nooit echt meer in de probleem en houdt zo verdiend de drie punten thuis.

Standard laat zo de leidersplaats liggen en blijft steken op 18 punten. STVV klimt dankzij deze drie punten enkele plaatsen omhoog in het klassement. Het heeft nu 9 punten uit 10 wedstrijden.