'Zeven supporters van Antwerp worden geklist op industrieterrein'

'Zeven supporters van Antwerp worden geklist op industrieterrein'

25-10-2020 18:30 Laatste update: 18:59
13

De derby tussen Antwerp en Beerschot werd zondag gespeeld in een akelig lege Bosuil. Tijdens de match waren er geen incidenten, maar later op de middag werden wel zeven fans van Antwerp opgepakt.

De mannen werden opgepakt op een industrieterrein in Boom. Naar verluidt zou het gaan om leden van de harde kern die hadden afgesproken met Beerschot-fans. De politie werd echter op tijd ingelicht.

"We kregen berichten dat er beweging was in Boom, we hebben geen risico’s genomen en onze mobiele eenheden en arrestatieteams aangestuurd terwijl we onze collega’s van de politiezone Rupel contacteerden", aldus woordvoerder Wouter Bruyns bij Gazet Van Antwerpen. "We hebben een zevental personen in Boom kunnen onderscheppen die vermoedelijk slechte bedoelingen hadden. Ze zijn bestuurlijk aangehouden."

Verder werd er ook een Beerschotcafé gevandaliseerd met graffiti. Enkele fans van Beerschot lieten zich dan weer opmerken door vuurwerk af te steken in de buurt van Kinepolis. Gelukkig bleef de overlast beperkt tot kleine incidenten.