Gheysens haalt zwaar uit naar arbitrage: Niet meer om aan te zien

Gheysens haalt zwaar uit naar arbitrage: "Niet meer om aan te zien"

25-10-2020 18:15 Laatste update: 18:46
43

Antwerp won zondagmiddag de derby tegen Beerschot met 3-2. Voorzitter Paul Gheysens was na de match echter niet te spreken over de prestatie van ref Jasper Vergoote.

"Het was vandaag super jammer dat we een jonge scheidsrechter zonder ervaring krijgen, die ze dan nog verkeerd sturen. Als er me nu één ding heel erg stoort in het voetbal, dan is het dat toch. Ik ben iemand die graag de controle heeft. Het was niet meer om aan te zien", aldus Gheysens bij Het Laatste Nieuws.

Vergoote trok in totaal vier gele kaarten voor Antwerp. "Al die gele kaarten, dat waren geen opzettelijke fouten. We mochten niet bewegen, en zij mochten bijna op onze spelers schoppen. Bij dat tweede doelpunt van hen ging een grote fout vooraf!"

Gheysens beseft wel dat hij over een jonge ref spreekt. "Je kan dan wel zeggen dat de jonge mensen hun kansen moeten krijgen, maar er zijn toch ook mensen daarrond. Er is ook een VAR. Dat steekt me enorm tegen. Ik wil niet op die jongeman beginnen schieten, er zijn mensen boven hem. Mocht ik niet zo ambitieus zijn, stapte ik er direct uit."