FC Antwerp wint een aangename stadsderby na knotsgekke minuut

25-10-2020 15:23 Laatste update: 15:38
24

Antwerp heeft de stadsderby gewonnen. Ze versloegen Beerschot met 3-2. In één minuut werden de 2-2 en de 3-2 gemaakt. The Great Old komt aan de kop van het klassement.

Antwerp begon goed aan de wedstrijd. In de tweede minuut ging Mbokani tegen de grond. Een discutabele fase, maar geen strafschop oordeelde Vergoote. Antwerp bleef wel drukken, in de 7de minuut werd die druk ook verzilverd. Refaelov maakte de 1-0. De bal week wel nog af, maar verdween mooi in de rechterbovenhoek.

Beerschot kwam er niet echt uit. Antwerp kon makkelijk door het middenveld voetballen. Mbokani was een gesel voor de Beerschot-verdediging en ook Gerkens en Haroun wisten ze niet op te vangen. In de 15de minuut knalde Juklerød de 2-0 binnen. Een knap doelpunt met buitenkant voet in de korte hoek. Tot dan kwam Beerschot weinig tot niet in het spel voor, maar stilaan ging de Antwerpse voet van het gaspedaal.

Uit het niets wurmde Tissoudali zich langs de Antwerp-verdediging, hij bediende Suzuki. Die maakte er in de 25ste minuut 2-1 van. Kort na deze aansluitingstreffer was er even ophef na een fout op Mbokani. Frans legde hem vakkundig neer en kreeg geel, toch vond de VAR dat Vergoote even moest komen kijken, Mbokani was namelijk doorgebroken. Vergoote bleef bij zijn gele kaart-beslissing.

Beerschot kreeg meer en meer grip op de wedstrijd, Antwerp moest vaker de lange bal zoeken en Beerschot kwam hoe langer hoe dichter bij Butez. Tissoudali was de gevaarlijkste man met nog enkele mooie acties, zijn efficiëntie bleef achterwege.

De tweede helft was minder verdeeld. Beerschot greep Antwerp onmiddellijk bij de keel. Ze konden dreigen met enkele afstandsschoten, maar uitgespeelde kansen kwamen er niet. Antwerp hield een goed blok voor het doel van Butez. The Great Old kon Vanhamel niet bedreigen en riep de gelijkmaker zelf over zich heen. Die gelijkmaker kwam er in de 73ste minuut. Tissoudali kon goed terugleggen op Suzuki, die er 2-2 van maakte.

Nauwelijks één minuut na de gelijkmaker ging Mbokani alleen op doel. Hij werkte knap af: 3-2. Beerschot kon opnieuw beginnen, maar Antwerp liet ze deze keer niet zover komen. Dankzij de mentaliteit van Haroun en De Laet konden ze strijdend stand houden. Beerschot kon geen kansen meer bij elkaar voetballen. Antwerp liet de wedstrijd doodbloeden en mag zich de ploeg van ’t Stad noemen.