Geen publiek meer: Refs en VAR zullen wel vreugdesprongetje gemaakt hebben

Geen publiek meer: "Refs en VAR zullen wel vreugdesprongetje gemaakt hebben"

25-10-2020 11:01
4

Royal Antwerp FC - K. Beerschot V.A., dat is de eerste wedstrijd in de Jupiler Pro League deze zondag. Niet alleen de Antwerpse voetbalfan, maar zowat het hele land kijkt reikhalzend uit naar de altijd spannende stadsderby. Daar hoort Imke Courtois ook bij. Zij denkt dat The Great Old de dominante partij zal zijn.

"Een heerlijk geladen stadsderby, dat is het mooiste, vind ik", heeft Courtois er veel zin in bij De Zondag. "Ik zou het dan ook ontzettend graag eens langs de lijn meemaken, maar dan mét supporters. Al zullen de ref en de VAR vrijdag wel een vreugdesprongetje hebben gemaakt toen werd bekendgemaakt dat er weer geen publiek in de stadions mag. Dat moet toch een stuk relaxter fluiten zijn, zonder die felle fans in de tribunes."

Nochtans zou een volle Bosuil natuurlijk een extra pigment toevoegen aan de derby. "Hun emoties en clubliefde zijn zó mooi", klinkt Courtois respectvol. "Zij zouden er wel voor zorgen dat het geen 0-0 wordt. Dat wordt het nu ook niet: 3-3!", spreekt de analiste al even haar verwachting uit.

Antwerp favoriet
Een gelijkspel dus, al ziet Courtois wel dat Antwerp haar betere niveau heeft teruggevonden. In de Europa League ging het overtuigend winnen bij Ludogorets (1-2). "Steeds beter combinatievoetbal, ja", beaamt Courtois. "En dan was het donderdag nog zonder één van hun beste spelers, Mbokani. Zorgenkindje Lamkel Zé was wellicht weer Beerschot gaan scouten", lacht ze. "Maar Refaelov was fantastisch. Die ploeg begint echt steeds beter te draaien."