Club Brugge verliest met 2-1 van Oud-Heverlee Leuven

24-10-2020 22:31 Laatste update: 22:40
177

Door de coronaperikelen was de wedstrijd tussen Oud-Heverlee Leuven en Club Brugge de enige die op het programma stond op zaterdag. OHL wist Club Brugge te verrassen en met een 2-1 overwinning de drie punten thuis te houden. OHL sluipt zo mee aan de leiding van het klassement.

Na een dik kwartier kwam Oud-Heverlee Leuven op voorsprong dankzij hun spits, Thomas Henry. Die maakte er vanop de stip 1-0 van, na een lichte duwfout van Eduard Sobol op Mathieu Maertens. Net ervoor wou Club Brugge ook een penalty na een gelijkaardige overtreding op Vanaken. Club Brugge ging op zoek naar de gelijkmaker en kwam er enkele keren dichtbij via Mata en Diatta, maar Romo stond telkens pal.

Net voor de rust kwam Club Brugge toch op gelijke hoogte na een penaltyfout op Vanaken. Noah Lang maakte zijn eerste doelpunt vanop de elfmeter voor Club Brugge. Lang kwam een minuut later dicht bij de 1-2 maar zijn stifter strandde op de paal.

In de tweede helft ging Club door en op zoek naar de 1-2. Lang, Diatta en Badji konden hun kansen niet afwerken. In de omschakeling kwam OHL er goed uit en XavierMercier schoot de bal overhoeks binnen. Club drong aan op een gelijkmaker maar was niet verfijnd genoeg in de laatste fase voor doel. Mede dankzij een ijzersterke Romo.

Club laat zo een verstevigende leiderspositie liggen. OHL kruipt de top 5 binnen en doet een uitstekende zaak.