Manchester United tegen Chelsea stelt ongelofelijk teleur

24-10-2020 20:24
1

De Premier league-kraker tussen Manchester United en Chelsea is uitgelopen op een anticlimax. Hakim Ziyech kreeg tien minuten speeltijd, Donny van de Beek viel zelfs helemaal niet in en het scorebord op Old Trafford kwam niet in beweging.

De eerste helft bestond uit veel regen en nauwelijks kansen. Doelman Édouard Mendy was eerder met de schrik vrijgekomen na een riskante pass voor het eigen doel langs, maar hield Chelsea na een half uur spelen op de been: de Senegalees zag Marcus Rashford vrij voor zich opduiken, maar kon met de voet redding brengen.

De regen bleef met bakken uit de lucht boven Old Trafford vallen en op het veld viel ook weinig te beleven. Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer liet na een uur spelen Edinson Cavani en Paul Pogba invallen en boekte bijna direct succes met die wissel. Cavani promoveerde zijn allereerste balcontact namens Manchester United bijna tot de 1-0, maar tikte de bal net naast.

Geen bijna ploegen wilde te veel risico nemen: kansen konden er niet meer genoteerd worden en de wedstrijd sleepte zich naar het laatste fluitsignaal. Ziyech viel in de slotfase nog in voor Christian Pulisic, recordaankoop Van de Beek bekeek ook de slotfase van de wedstrijd vanuit de dug-out. Rashford probeerde het in de laatste minuut nog één keer vanuit de tweede lijn, maar Mendy dook de bal uit de hoek. Beide ploegen mochten genoegen nemen met een punt en blijven in de middenmoot van de Premier League hangen: Chelsea komt op negen punten, Manchester United blijft op twee punten afstand.