Wat zeggen de Spaanse kranten over de prestatie van Courtois in de Classico?

Wat zeggen de Spaanse kranten over de prestatie van Courtois in de Classico?

Gepubliceerd: zaterdag 24 oktober 2020 om 20:05za 24-10-2020 om 20:05

Laatste update: zaterdag 24 oktober 2020 om 20:07za 24-10-2020 om 20:07

Zaterdagmiddag stond de onvervalste Classico op het programma. Barcelona ontving Real Madrid met Thibaut Courtois in de basis. Real Madrid had er een slechte week opzitten, het verloor van Shaktar Donetsk en Cadiz in één week tijd. Zidane zette zijn troepen op scherp en dat hielp. De Madrilenen wonnen de derby met 1-3. Thibaut Courtois keepte een goede wedstrijd.

De Spaanse kranten hadden lovende woorden over voor de Belgische doelman.

De lezers van Marca verkozen hem zelf tot de tweede beste Madrileen, na doelpuntenmaker Valverde. Als commentaar stond er bij geschreven: "Hij kon niets doen aan het doelpunt van Ansu Fati en maakte een geweldige redding voor Messi toen zijn team leed. Weer een dag dat de Belg zegeviert."

Bij de Spaanse krant Diaro Sport waren ze keihard voor de arbitrage en de VAR tijdens de Classico: "Barça speelde een wedstrijd waarin Real Madrid, zoals altijd, profiteerde van schandalige scheidsrechters. Alles is mogelijk voor Los Blancos om hun avontuur voort te zetten naar het onbekende waar", schreef de Spaanse krant Diaro Sport.

El Pais schreef dan weer over de formidabele redding dat Courtois moest verrichten op Messi. "Ansu speelde als aanvaller in de aanval en als verdediger in de verdediging en Messi trad op als een kink in de kabel, vooral actief en een afmaker, alleen gereduceerd door Courtois. De doelman parreerde met een unieke redding nadat de 10, Messi, Ramos volledig te kijken zette", schreef El Pais

Bekijk hieronder de beelden van de save:

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws