Breaking news

‘Onze coëfficiënt’: donker jaar op komst, maar niet doemdenken op langere termijn

Westerlo ziet alweer wedstrijd uitgesteld door corona, maar nu is Deinze oorzaak

Westerlo ziet alweer wedstrijd uitgesteld door corona, maar nu is Deinze oorzaak

Gepubliceerd: zaterdag 24 oktober 2020 om 16:01za 24-10-2020 om 16:01

Het coronavirus woedt feller dan ooit rond in het Belgische voetbal. In de Proximus League is nog maar eens een wedstrijd uitgesteld. KVC Westerlo - MSK Deinze van komende maandag gaat niet door. Dat is deze keer echter niet de 'schuld' van Westerlo.

De Pro League laat via haar officiële kanalen weten dat Westerlo-Deinze is afgelast. Dat gebeurt op verzoek van de Oost-Vlamingen, die de voorbije week hard getroffen werden door corona. Meer dan zeven spelers leverden een positieve test af. Het protocol schrijft voor dat een club vanaf dat aantal uitstel mag aanvragen. Dat heeft Deinze dan ook gedaan.

Voor Westerlo is het niet het eerste duel dat uitgesteld wordt dit seizoen. Bij de competitiestart waren de Kempenzonen namelijk in de ban van corona. De club uit 1B was zelfs de allereerste in ons land om een wedstrijd op een andere datum te laten verschuiven. Wanneer Westerlo-Deinze nu ingepland wordt, is nog niet geweten. De kalendermakers zoeken zo snel mogelijk naar een oplossing. Opvallend: vrijdagavond voetbalden beide teams al eens tegen elkaar.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws