Manchester City morst ook punten tegen West Ham bij rentree De Bruyne

24-10-2020 15:31
1

West Ham United heeft knap een punt afgepakt van Manchester City. In het Olympisch Stadion in Londen hielden The Hammers de ploeg van trainer Pep Guardiola knap op 1-1. Michail Antonio zette de thuisploeg met een prachtige omhaal op 1-0, City kwam in de tweede helft niet verder dan een gelijkmaker via Phil Foden.

City begon veelbelovend aan het duel met West Ham en drukte The Hammers ver terug op eigen helft. De thuisploeg kwam zelf nauwelijks aan voetballen toe, maar hield stand en kwam gaandeweg de eerste helft beter in de wedstrijd. De eerste kans, na iets meer dan een kwartier spelen, leverde meteen een doelpunt op voor West Ham: Antonio verschalkte City-keeper Ederson met een prachtige omhaal.

City hield ook na de openingstreffer het overwicht, maar had moeite om gevaarlijk voor het doel van West Ham te komen. De thuisploeg zetten The Citizens vlak voor rust zelfs stevig onder druk, maar het bleef bij één goal in het eerste bedrijf.

Na de theepauze hadden de mannen van trainer Pep Guardiola de zaken wat beter op orde. West Ham werd nauwelijks gevaarlijk op de vijandelijke helft en al na ongeveer vijf minuten spelen zorgde Foden voor de gelijkmaker: hij schoot knap raak na een goede voorzet van João Cancelo.

Na 68 minuten maakte Kevin De Bruyne zijn rentree. West Ham kwam na diens invalbeurt nog dichtbij een doelpunt. Pablo Fornals liet vijf minuten voor tijd een dot van een kans liggen om zijn ploeg op 2-1 te schieten. Raheem Sterling kon een aantal minuten later alleen op West Ham-keeper Lukasz Fabianski af, maar kreeg de bal niet langs de sluitpost. Riyad Mahrez was er ook nog dichtbij, maar schoot via Fabianski en de paal naast.

City kent, mede door dit gelijkspel, een zeer matige seizoensstart in de Premier League. De mannen van Guardiola staan op een elfde plaats, met acht punten uit vijf wedstrijden. West Ham heeft acht punten behaald uit zes wedstrijden en staat tiende.