Gek of geniaal? Vijftien fans van Antwerp raken binnen op Ludogorets

Gek of geniaal? Vijftien fans van Antwerp raken binnen op Ludogorets

Gepubliceerd: zaterdag 24 oktober 2020 om 10:00za 24-10-2020 om 10:00

Laatste update: zaterdag 24 oktober 2020 om 10:07za 24-10-2020 om 10:07

Donderdag speelde Antwerp op verplaatsing tegen Ludogorets (1-2 winst). Vijftien supporters van Antwerp slaagden er zowaar in om die match bij te wonen in Bulgarije. Ze doen hun verhaal in Gazet Van Antwerpen. 

De UEFA laat geen bezoekende fans toe in de stadions, maar onder meer Jacques Caluwé (40) slaagde er toch in om binnen te geraken. "Een vriend werkt achter de schermen van de internationale supportersfederatie van Barcelona. Het was een kleintje om een mail te sturen naar de Bulgaarse tak van Barcelona in Sofia. Of zij geen tickets konden regelen voor de match in Razgrad. Toen we aankwamen met het vliegtuig in Sofia, hebben ze ons drie tickets gegeven. Netjes op naam en achternaam."

Ook Hans Bressinck (30) raakte binnen. "Vier helden uit Brasschaat hadden het secretariaat van Ludogorets een mail gestuurd met het verhaal dat ze op Erasmus zaten in de Bulgaarse hoofdstad Sofia", aldus Hans. "Ze hadden gehoord dat 'een Belgische club' in Razgrad zou komen spelen en vroegen of ze tickets konden reserveren. Wat later kregen ze een mail terug van Ludogorets; de tickets lagen klaar."

Razgrad is voorlopig een oranje zone, het is dus nog wettelijk om daar naartoe te reizen. De uitwedstrijd tegen Tottenham is verboden terrein, want daar geldt een verplichte quarantaine voor Belgen. Een reis naar Linz is wél mogelijk. "We bekijken het nog", zegt Hans. "Maar dit was de moeite waard. Zeker omdat de derby zondag tegen Beerschot ook al in het water valt."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws