Van Damme heeft geen spijt van Lokeren: Niemand kon dat voorspellen

Van Damme heeft geen spijt van Lokeren: "Niemand kon dat voorspellen"

Gepubliceerd: zaterdag 24 oktober 2020 om 10:30za 24-10-2020 om 10:30

Laatste update: zaterdag 24 oktober 2020 om 10:30za 24-10-2020 om 10:30

Jelle Van Damme zit nog altijd zonder club na het faillissement van Sporting Lokeren. Toch heeft Van Damme geen spijt van die beslissing, geeft hij aan bij Het Nieuwsblad. 

"Spijt is een groot woord. (denkt na) Eigenlijk niet. Dat was een emotionele keuze en achteraf kun je je afvragen of het wel de juiste was. Maar uiteindelijk had niemand kunnen voorspellen wat er daar is gebeurd. Ik dacht dat ik alles had meegemaakt in mijn carrière en dan gebeurt zoiets… Te veel kan ik daar allemaal niet over zeggen, op aanraden van mijn advocaat", benadrukt hij.

Vooral voor Killian Overmeire was het faillissement een bittere pil. "Killian is iemand voor wie ik ongelofelijk veel respect heb. We kennen elkaar al lang. Toen hij werd opgeroepen voor de nationale ploeg, sliepen we samen op de kamer. En in onze tijd bij Lokeren zijn we alleen maar closer geworden. De voornaamste reden dat ik in die periode ben blijven trainen en spelen, was Killian."

Ook Overmeire zit nu zonder club. "Ik heb hem dat nooit gezegd, maar ik wist wat er in zijn hoofd speelde. Hij wist dat het zijn laatste trainingen en wedstrijden konden zijn. Wij wilden hem echt een waardig afscheid geven. Killian is de verpersoonlijking van Lokeren. Dat ze hem daar maar een standbeeld geven of een straat naar hem vernoemen. Die club is alles voor hem."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Denk je dat Van Damme nog een club vindt?

Ja, volgens mij wel
30%
Nee, het is over voor hem
70%
(234 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws