Bij Standard en KRC Genk heb ik nooit echt een uitleg gekregen

"Bij Standard en KRC Genk heb ik nooit echt een uitleg gekregen"

Gepubliceerd: zaterdag 24 oktober 2020 om 09:45za 24-10-2020 om 09:45

KV Oostende is dit seizoen een revelatie, en dat heeft ook met Arthur Theate (20) te maken. De jonge verdediger is er uitgegroeid tot een vaste basispion. Bij KRC Genk (2017-2019) en Standard (2019-2020) raakte hij nooit verder dan de beloften.

"In Genk was het doel op lange termijn de eerste ploeg", vertelt hij wel bij Sport/Voetbalmagazine. "Uiteindelijk speelde ik naar mijn aanvoelen een heel goede voorbereiding onder Felice Mazzu, maar toen ze op stage vertrokken, zat ik niet in de selectie. Ik heb Mazzu gevraagd of er voor mij nog kansen zouden komen indien ik bij de U21 bleef, maar een echte uitleg heb ik niet gekregen. Bij geen van de twee clubs trouwens. Ik was daar eigenlijk ook niet naar op zoek. Dat is het leven van een voetballer."

Theate heeft begrip voor de beslissing. "Ik heb Mazzu nooit de schuld gegeven, want hij was een coach die zijn comfortzone in Charleroi had verlaten om een uitdaging aan te gaan bij Genk. Een gastje van zeventien jaar in de A-kern integreren, zou gecompliceerd zijn geweest voor hem. Na de vriendschappelijke match tussen Oostende en Union Saint-Gillis hebben we nog gepraat, maar Genk is zelfs niet ter sprake gekomen. Ik begrijp zijn keuze volledig."

Vorig seizoen speelde hij nog bij Standard. "Het idee was om een jaar bij de U21 te spelen, om daarna door te stoten naar de eerste ploeg, zelfs eerder indien mogelijk. Toch heb ik nooit, maar dan ook nooit mijn kans gekregen. Gedurende mijn hele seizoen bij Standard heb ik misschien twee trainingen met de eerste ploeg mogen meedoen. Ik heb geen uitleg gekregen. Of toch, via meneer Nicaise (technisch directeur, red.) die aan mijn manager zei dat ik de bal controleerde op vier meter afstand..."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws