Hubert blikt terug op Club Brugge: Toch werd ik aan de kant geschoven

Hubert blikt terug op Club Brugge: "Toch werd ik aan de kant geschoven"

Gepubliceerd: zaterdag 24 oktober 2020 om 09:00za 24-10-2020 om 09:00

Guillaume Hubert lijkt stilaan zijn draai te vinden bij KV Oostende. Hij is er inmiddels de onbetwiste nummer één in doel. Bij Club Brugge was het duidelijk een heel ander verhaal voor Hubert. 

"Mijn eerste seizoen was moeilijk", benadrukt Hubert bij Het Nieuwsblad. "Toen ik aankwam in Brugge, kampte ik met blessures en raakte ik nooit topfit. Het seizoen daarna was ik fysiek wél top. Maar na vier matchen werd ik uit de ploeg gezet. Hetzelfde verhaal na de winterstop."

"Omdat Gabulov niet speelgerechtigd was, moest ik in januari plots opdraven tegen Charleroi in de beker. We wonnen met 5-1 en toch werd ik aan de kant geschoven. Mag ik dat raar vinden? Dat seizoen speelden er liefst vijf doelmannen: Horvath, Butelle, Gabulov, Vermeer en ik. Dat zegt genoeg."

Hubert had het mentaal moeilijk door die beslissingen. "Op een bepaald moment ging ik voor de spiegel staan: ligt dit nu allemaal aan mij? Maar als ik nadien alles op een rijtje zette, bleek dat niet zo. Er waren wel meerdere keren omstandigheden waarop ik weinig vat had. Voetbal wordt soms ook naast het veld gespeeld. Voor mij is KVO een nieuw hoofdstuk, een propere lei."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Hubert een goede doelman?

Ja
52%
Nee
48%
(114 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws