Beerschot waarschuwt Antwerp: Onze investeringen gaan verder dan plek 15

Beerschot waarschuwt Antwerp: "Onze investeringen gaan verder dan plek 15"

Gepubliceerd: zaterdag 24 oktober 2020 om 08:30za 24-10-2020 om 08:30

K. Beerschot V.A heeft haar start in de Jupiler Pro League niet gemist. De promovendus trekt naar aartsrivaal Royal Antwerp FC om te strijden voor een plaats in de top drie. Het verschil tussen beide teams is slechts één punt. De ambities van Beerschot zijn echter niet min.

Coach Hernan Losada houdt de druk af, maar voorzitter Francis Vrancken windt er geen doekjes om. "We moeten vandaag wel geen praatjes meer verkondigen dat we gelukkig zijn 'erin' te blijven. Een fan wil dat toch niet horen? Onze investeringen gaan ook verder dan een 15de plek”, steekt de Beerschot-preses van wal in Het Laatste Nieuws.

Ondervoorzitter Walter Damen wil vooral dat Beerschot niet meer dezelfde fouten uit het verleden maakt. "Wij hebben een langetermijnvisie, maar in voetbal kan in zeven jaar alles anders zijn. Wie had voorspeld dat Anderlecht zo zou stagneren? Wij kunnen niet sneller dan dit. Aan dit tempo spelen we over drie jaar Champions League. Dat zal wel niet het geval zijn, maar de kloof is gedicht."

Geen grootheidswaanzin
Men verweet Beerschot altijd aan grootheidswaanzin te lijden. "In dit Beerschot knip je daar één woord uit: 'Waanzin'. Grootsheid: ja Wij zijn groots. De geschiedenis leert dat. We zien dat aan onze ontvangst. Men is blij dat Beerschot terug is. Een Beerschotfan kan moeilijk zeggen dat hij 'bescheiden' of 'klein' is, dat willen we niet. Maar iemand die waanzinnig komt doen: nee. Er mag geen paljas komen waaraan de club tenonder gaat", aldus Damen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Waar eindigt Beerschot dit seizoen?

Plaats 1-4
3%
Plaats 5-8
48%
Plaats 9-12
35%
Plaats 13-18
14%
(377 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws