Thorup gaat met Genk op bezoek bij KAA Gent: Ik vond mijn ontslag niet terecht

Thorup gaat met Genk op bezoek bij KAA Gent: "Ik vond mijn ontslag niet terecht"

Gepubliceerd: zaterdag 24 oktober 2020 om 08:15za 24-10-2020 om 08:15

Voor Jess Thorup staat er maandag een speciale dag op de agenda. Dan trekt de Deen met KRC Genk naar KAA Gent, de club waar hij enkele maanden geleden aan de deur werd gezet. Thorup vindt echter dat zijn ontslag eigenlijk niet terecht was.

Het vroege ontslag van Laszlo Bölöni en de blijvende verliespartijen van Gent geven Thorup geen ongelijk. "Als coach ben je maar een puzzelstukje van het grote geheel, maar naar mijn mening was het ontslag niet correct. En de honderden berichten die ik nadien van spelers en fans heb gekregen hebben mijn overtuiging nog versterkt", vertelt de Deen in Het Laatste Nieuws.

Toch heeft Thorup geen rancune richting Gent. "Er is niets gebroken tussen ons. Ik ben niet iemand die op wraak leeft, hoor. Ook Ivan De Witte en Michel Louwagie blijf ik erkentelijk voor de kans die ze mij hebben geboden. Ik heb iets neergezet in Gent. We hebben een ploeg gebouwd die tweede eindigde in de competitie vorig jaar en die dit jaar de ambitie had om voor de titel te gaan."

Toch gaat Thorup al snel weer over naar de orde van de dag en dat is Genk. "Ik moet wel opletten dat ik niet te emotioneel word. Ongeacht mijn verleden bij Gent, ik heb maar één taak en dat is die drie punten pakken met KRC Genk", besluit hij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Wat verwacht je van Gent-Genk

KAA Gent wint
16%
Gelijkspel
16%
KRC Genk wint
68%
(614 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws