Van Damme wacht op nieuwe club: In het slechtste geval stop ik met voetballen

Van Damme wacht op nieuwe club: "In het slechtste geval stop ik met voetballen"

Gepubliceerd: zaterdag 24 oktober 2020 om 07:15za 24-10-2020 om 07:15

Laatste update: zaterdag 24 oktober 2020 om 07:33za 24-10-2020 om 07:33

Jelle Van Damme (37) zit na het faillissement van Sporting Lokeren nog steeds zonder club. In tegenstelling tot Killian Overmeire (34) kondigde hij zijn afscheid als profvoetballer nog niet aan. Al sluit Van Damme niet uit dat hij er binnenkort de brui aan geeft.

"Veel zal afhangen van de komende weken. Wacht ik nog een paar maanden tot er alsnog een ploeg komt waarbij ik me goed voel? In het slechtste geval stop ik met voetballen, hè. Ik zou mij daarbij kunnen neerleggen. Ik heb bij prachtige clubs gespeeld, ik heb prijzen gewonnen, ik heb gevoetbald voor de MLS-selectie. Da's allemaal niet slecht", aldus Van Damme in Het Nieuwsblad.

Zo denkt Van Damme aan zijn kinderen. Een buitenlands avontuur lijkt dan ook niet aan de orde. "Ik besef dat ik daarmee veel opties uitsluit. Als ik daar allemaal geen rekening mee zou houden, was ik allang opnieuw aan het voetballen. Vanmorgen heeft er nog een buitenlandse club gebeld. Maar dat moest allemaal snel beslist worden, en dat gaat niet zomaar. Alles moet kloppen."

Na zijn profloopbaan
Indien er toch een einde komt aan zijn profcarrière denkt Van Damme er niet aan om hoofdtrainer te worden. "Assistent zijn, de verbinding maken tussen spelersgroep en trainersstaf, dat zou mij meer zeggen. Er is ook wel een project in de voetbalwereld waarmee ik al een tijdje bezig ben, samen met enkele partners. Voorlopig staat dat even on hold", besluit de ex-speler van Royal Antwerp FC, Standard, RSC Anderlecht en Lokeren.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Denk je dat Van Damme nog een club vindt?

Ja, volgens mij wel
30%
Nee, het is over voor hem
70%
(234 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws