Kompany pakt uitzege met ruime cijfers op het veld van KV Kortrijk

23-10-2020 22:35 Laatste update: 22:37
133

Vincent Kompany nam het met zijn troepen op tegen KV Kortrijk. KV Kortrijk kon niet rekenen op zijn fanatieke thuisaanhang, en dat was duidelijk te merken. RSC Anderlecht won met 1-3 op het veld van KV Kortrijk. RSCA doet een goede zaak in het klassement.

RSC Anderlecht moest na het zure gelijkspel tegen Oud-Heverlee Leuven terug aanknopen met de drie punten. Vincent Kompany pakte uit met een aanvallende opstelling, zo kwamen Yari Verschaeren, Lukas Nmecha, Bundu en Percy Tau aan de aftrap.

Anderlecht startte het best aan de wedstrijd en opende in minuut 5 de score via Nmecha. Hij tikte een rebound binnen op het schot van Petr Zulj. Doelman van Kortrijk, Jakubech zag er niet al te best uit. KV Kortrijk gaf zich niet gewonnen en kwam tot enkele goede kansen, maar het was niet efficiënt genoeg.
Anderlecht prikte dodelijk tegen met Percy Tau. In de omschakeling trapte hij een afstandschot in de korte hoek binnen. Kortrijk had recht op een doelpunt, maar telkens was er iets die tegen zat voor de kerels.

In de tweede helft viel er weinig te beleven. Kortrijk wou wel maar kwam nu moeizaam tot kansen, in tegenstelling tot de eerste helft. RSC Anderlecht kwam op rozen te zitten na het tweede doelpunt van Nmecha, 0-3. Toen iedereen dacht dat Anderlecht de wedstrijd ging uitspelen, kreeg Paars-Wit een gecontesteerde strafschop tegen. Ilombe Mboyo nam het geschenk graag aan. Het was enkel maar een eerredder. Verder kwam Kortrijk niet meer.

Zo klimt Anderlecht op tot de 6e plaats in het klassement met 17 punten. KV Kortrijk blijft met 14 punten achter.