Ivan Leko voor de Antwerpse derby: Corona bepaalt tegenwoordig mijn opstelling

Ivan Leko voor de Antwerpse derby: "Corona bepaalt tegenwoordig mijn opstelling"

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2020 om 20:25vr 23-10-2020 om 20:25

Zondag staat sinds lage tijd de rasechte Antwerpse derby op het programma in de Jupiler Pro League. Beide ploegen draaien mee bovenin het klassement. Antwerp trok donderdagavond nog de overwinning over de streep in de Europa League, maar toch blikt Leko vooruit met veel twijfels richting de derby.

Ivan Leko sprak na de overwinning in de Europa League met Het Nieuwsblad over de aankomende Antwerpse derby.

"Ik hoop de resultaten morgen voor de laatste training te ontvangen. Zo kunnen we die oefensessie toch nuttig besteden", ging coach Ivan Leko op de moeilijke werkomstandigheden in. "Ons voetbal is een compleet andere sport geworden, hé. Tactisch trainen lukt tegenwoordig niet meer. Corona beslist over mijn basisopstelling."

Het jammerlijke aan de Antwerpse derby is dat er geen supporters worden toegelaten. Ook voor Ivan Leko is dat een aderlating. "Da’s vooral een handicap voor ons, want wíj zijn de thuisploeg. Om eerlijk te zijn: dit is geen derby die het hoort te zijn. De ontmoeting zal meer op een vriendenmatch lijken. Want wie bepaalt uiteindelijk het derbygevoel? De supporters. Dit wordt de vreemste derby ooit", zei Ivan Leko aan Het Nieuwsblad.

Toen Leko gevraagd werd naar wie favoriet was voor deze derby, was de trainer duidelijk:  "Als we op volle sterkte konden acteren, met onze twaalfde man achter ons, waren wij sowieso de favoriet. Nu is het eerder fiftyfifty. Beerschot kon zich bovendien een hele week voorbereiden op deze match. Dat zijn allemaal details die meetellen in het profvoetbal."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws