KV Oostende na afgelaste wedstrijd: “Werkelijk niémand was toen blij”

KV Oostende na afgelaste wedstrijd: “Werkelijk niémand was toen blij”

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2020 om 18:44vr 23-10-2020 om 18:44

KV Oostende neemt het op tegen Zulte Waregem. De kustclub zag vorige speeldag de wedstrijd tegen Waasland-Beveren worden uitgesteld. Coach Alexander Blessin reageert tegenover Het Laatste Nieuws.

“Werkelijk niémand was blij toen de match werd afgelast”, begint Blessin. “Maar goed, daar kunnen we niks meer aan veranderen, hé. Positief is dat we wat dieper op tactiek konden ingaan, en links en rechts konden bijschaven. Ook Jack Hendry en Andrew Hjulsager konden zich laten verzorgen voor kleine kwaaltjes en zijn weer helemaal fit.”

“We hebben nu een match minder gespeeld dan de andere ploegen, maar we mogen niet stilstaan bij de punten die we mogelijks zouden kunnen hebben. We gaan niet beginnen rekenen en blijven het week per week bekijken. We willen evenwel onze match niet inhalen tijdens de internationale break (midden november, red.). We tellen minstens vier internationals (Bataille, Theate, Skulason en Sakala, red.) die we in dat geval moeten missen. Dan wordt het maar een typisch Engelse voetbalweek met drie matchen. Fysiek kunnen we dat aan.”

Zulte Waregem staat op een teleurstellende vijftiende plek, maar Blessin is op zijn hoede voor Essevee. “Iedereen denkt misschien dat het makkelijk zal gaan omdat ze onder ons staan. Maar dat maakt het net moeilijker. Kijk naar de wedstrijd tegen Moeskroen. We moeten op ons maximum spelen om de match open te breken.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws