Van Dijk meldt zich op Melwood: 'Hij is oké, operatie komt op een passend moment'

Van Dijk meldt zich op Melwood: 'Hij is oké, operatie komt op een passend moment'

23-10-2020 17:12

Virgil van Dijk voelt zich naar omstandigheden goed. De verdediger van Liverpool is afgelopen weekend in de stadsderby tegen Everton geblesseerd geraakt en moet onder het mes, maar volgens Jürgen Klopp is hij er rustig onder.

De Duitse oefenmeester gaf vrijdag een update over de status van de verdediger, die zich meldde op trainingscomplex Melwood. "Virgil is hier geweest en is oké", zegt Klopp tegen The Athletic. "De operatie zal op een passend moment gaan plaatsvinden."

Zaterdagmiddag ging de Nederlander geblesseerd van het veld in de Merseyside Derby. Hij werd getorpedeerd door Everton-keeper Jordan Pickford, die niet gestraft werd voor het vergrijp. De doelman betuigde later wel spijt. Het is nog niet duidelijk hoe lang Van Dijk precies uit de roulatie zal zijn, maar het EK in de zomer van 2021 kan in gevaar komen.

Zonder Van Dijk speelde Liverpool woensdagavond in de Champions League tegen Ajax en won het met 1-0. Centraal achterin speelden Joe Gomez en Fabinho, waarbij vooral laatstgenoemde een uitstekende indruk maakte. Ook Joël Matip en Rhys Williams kunnen als stopper uit de voeten.