Bondsvoorzitter Bayat over lege stadions: Een stevige klap voor onze sector

Bondsvoorzitter Bayat over lege stadions: "Een stevige klap voor onze sector"

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2020 om 14:01vr 23-10-2020 om 14:01

Laatste update: vrijdag 23 oktober 2020 om 14:01vr 23-10-2020 om 14:01

Vanaf deze vrijdag zullen de wedstrijden in de Jupiler Pro League voor minstens vier weken achter gesloten deuren worden gespeeld. Dat werd vrijdag besloten door het Overlegcomité. Bondsvoorzitter Mehdi Bayat heeft begrip voor het besluit, maar spreekt van een stevige klap voor het Belgische profvoetbal.

"Het is een stevige klap voor onze sector, maar tegelijkertijd zitten we in zware tijden en is het onze verantwoordelijkheid solidair te zijn met onze regering en de beslissingen die ze neemt. We moeten dit steunen en hopen dat de situatie ons binnen een maand toelaat het publiek weer in de stadions te verwelkomen", reageert Bayat bij Sporza op de nieuwe maatregelen.

De KBVB-voorzitter en preses van Charleroi maakt zich vooral zorgen over de financiële impact voor de clubs. "Vanuit economisch standpunt is het in onze sector net als in alle andere heel lastig, want wij hebben al niet veel meer inkomsten. Nu zullen we onze abonnees bovendien misschien moeten vergoeden voor de wedstrijden die ze niet kunnen bijwonen", denkt Bayat al na over mogelijke compensaties.

Bayat ziet echter ook een positieve kant. "We krijgen nog de kans om de wedstrijden te spelen, achter gesloten deuren, en de matchen worden op tv uitgezonden. Het is een manier om de mensen die moeten thuisblijven bezig te houden", besluit hij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws