Koeman blust brandje bij FC Barcelona: Hij weet wat de gevolgen zijn

Koeman blust brandje bij FC Barcelona: "Hij weet wat de gevolgen zijn"

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2020 om 13:39vr 23-10-2020 om 13:39

Ronald Koeman zegt niet geschrokken te zijn van Gerard Piqué's explosieve interview. De verdediger van FC Barcelona haalde in gesprek met La Vanguardia hard uit naar de clubleiding.

Om zijn eigen positie te redden zou Bartomeu in de media nepnieuws over Piqué en Lionel Messi, zijn grootste tegenstanders, hebben laten verspreiden. "Als speler van Barcelona zie ik dat mijn club geld heeft uitgegeven, geld dat ze ons nu vragen in te leveren, om actieve spelers te kunnen bekritiseren. Dat is een schande", liet Piqué onder meer optekenen.

De uithaal van Piqué komt op een opvallend moment, één dag voor El Clásico tussen Barcelona en Real Madrid. Vrijdagmiddag werd Koeman er op de persconferentie voor één van de wedstrijden van het jaar mee geconfronteerd. De Nederlandse trainer reageerde rustig.

"Gerard is hier al vele jaren en heeft zijn mening. Die respecteer ik", aldus Koeman. "Hij is een slim persoon, die heel goed weet wat de gevolgen zijn van zulke interviews. Hij zit hier al veel langer dan ik. Het is belangrijk dat spelers actief betrokken zijn bij de club, dus ik heb er geen problemen mee."

Over de salarisreductie die voor een nieuwe tweespalt zorgt binnen FC Barcelona, kan Koeman kort zijn. "Daar maak ik me geen zorgen over. Ik begrijp de positie van de club en de spelers. Ze moeten met elkaar praten. Wat ik moet doen, is wedstrijden winnen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws