Club Brugge loopt 2,5 miljoen euro mis: Dramatische verliezen

Club Brugge loopt 2,5 miljoen euro mis: "Dramatische verliezen"

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2020 om 13:30vr 23-10-2020 om 13:30

De Belgische clubs mogen vanaf Speeldag 10 geen fans meer toelaten in het stadion. Zeker voor Club Brugge scheelt dat een slok op een borrel, bevestigt Chief Business Officer Bob Madou. Club ziet heel wat inkomsten wegvallen door de maatregelen.

"We stellen elk jaar een kern samen om Champions League te spelen. Dat kost aardig wat geld”, aldus Madou bij Het Nieuwsblad. "Ons prijzengeld in de CL is dus absoluut geen pure winst. Versterkingen en contractverlengingen zijn zware investeringen. Club Brugge is een bedrijf dat ook grotendeels op evenementen draait. Voor ons zijn dit dramatische verliezen."

Club moet sowieso al drie thuiswedstrijden voor een leeg stadion spelen. "Het is ontzettend pijnlijk, voor alle partijen. Zowel de club, stad Brugge, het kabinet Weyts en de Pro League hebben veel inspanningen gedaan. Alles verliep ook erg veilig. We zijn ontgoocheld, maar anderzijds ook erg begripvol. Het is niet aan ons om te beslissen over de volksgezondheid. We zijn wel elke dag bereid tot elk overleg om weer perspectief te krijgen."

Club kreeg voor de zege tegen Zenit een winstpremie van 2,7 miljoen euro, maar de drie matchen zonder publiek zullen al voor 2,5 miljoen euro aan gemiste inkomsten zorgen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws