Club Brugge passeert KAA Gent, KRC Genk én Anderlecht in Europa

Club Brugge passeert KAA Gent, KRC Genk én Anderlecht in Europa

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2020 om 12:15vr 23-10-2020 om 12:15

Club Brugge kon dinsdag stunten op het veld van Zenit. Het won met 1-2. Dat heeft ook gevolgen in de UEFA-ranking, waar Club nu de beste Belgische ploeg is. 

Eind vorig seizoen stond Club nog achter KAA Gent, Anderlecht en KRC Genk. Die laatste twee clubs spelen dit seizoen geen Europees, terwijl KAA Gent zijn match tegen Slovan Liberec verloor. Daarom is Club nu in één keer voorbij drie concurrenten gesprongen. Het krijgt bovendien sowieso al vier punten voor deelname aan de Champions League

Het UEFA-klassement is gebaseerd op de resultaten van de laatste vijf jaar, waardoor zowel Anderlecht als KAA Gent een sterk jaar zien wegvallen. Club staat nu op een 44ste plaats, kort gevolgd door KRC Genk (47), KAA Gent (53) en Anderlecht (56). Standard staat op 61, terwijl Antwerp het voorlopig moet stellen met een 153ste plaats. 

Bayern München staat nog altijd aan kop in dit klassement, voor FC Barcelona en Juventus. Real en Atletico Madrid maken de top vijf vol. Het klassement wordt onder meer gebruikt om te bepalen wie in welke pot zit voor de loting van de poules.

Bron: Bert Kassies

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zie jij Club Brugge doorstoten naar de volgende ronde van de Champions League?

Ja
45%
Nee
55%
(299 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws