Anderlecht reageert teleurgesteld: Belangrijke vorm van ontspanning

Anderlecht reageert teleurgesteld: "Belangrijke vorm van ontspanning"

23-10-2020 12:00 Laatste update: 12:12
7

De kogel is door de kerk: de Jupiler Pro League gaat vanaf deze speeldag weer door zonder supporters. Karel Van Eetvelt, de CEO van Anderlecht, reageert ontgoocheld. 

"We hebben begrip voor de beslissing van de regering en zijn blij dat we professionele voetbalwedstrijden kunnen blijven spelen. Maar we betreuren ook dat zelfs organisaties die dankzij zware inspanningen intussen bewezen hebben dat evenementen in de buitenlucht organiseren in de meest veilige omstandigheden kan, dat nu niet langer mogen blijven doen", zo laat Van Eetvelt optekenen.

"We hopen de komende weken met de verschillende overheden oplossingen uit te werken om snel opnieuw supporters toe te laten", benadrukt hij nog. "Uiteraard opnieuw volledig met respect voor alle regels. Naar voetbal kijken is voor enorm veel mensen in onze samenleving een belangrijke vorm van ontspanning. We willen er alles aan doen om hen dat in deze moeilijke tijden niet te ontnemen."

Anderlecht bijt vrijdagavond de spits af met een wedstrijd op KV Kortrijk. Die gaat dus door in een leeg Guldensporenstadion.