De knieval was nergens voor nodig, Kompany doet het geweldig

"De knieval was nergens voor nodig, Kompany doet het geweldig"

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2020 om 11:30vr 23-10-2020 om 11:30

Laatste update: vrijdag 23 oktober 2020 om 11:37vr 23-10-2020 om 11:37

Kan Vincent Kompany het tij keren bij Anderlecht? Voorlopig is de club bezig aan een tegenvallend seizoen, maar volgens Jan Mulder ligt dat niet aan Kompany. Het spelersmateriaal is het grote probleem. 

Na de 2-2 tegen Oud-Heverlee Leuven toonde Kompany zich bijzonder zelfkritisch. "De knieval was nergens voor nodig. Kompany doet het geweldig", verrast hij bij Het Laatste Nieuws. "Ik ben natuurlijk niet op de trainingen, maar ik vind dat hij heel goed omgaat met zijn spelers. Hoe hij praat over de jongeren. Op Brugge is Kompany weliswaar doorgeslagen in zijn jeugdpolitiek - Arnstadt was er te veel aan."

Mulder vindt dat Kompany een lastige job heeft. "Van Kompany wordt gevraagd om zijn klasse te tonen met een matige ploeg. Als hij Anderlecht naar de eerste vier loodst, heeft-ie iets groots gepresteerd. Maar dat zie ik niet zitten. De details zullen pas goed zijn als het elftal goed is. En als je over een goede 'Spielmacher' beschikt. Waarom denk je dat Everton plots zo goed is? Omdat Ancelotti James aantrok. Waarom is Manchester United weer goed? Bruno Fernandes. Werken aan de details vóóraleer de klasse er is, helpt niet."

Kompany kan alvast op de steun van Mulder rekenen. "Kompany moet doorbijten. Nog een paar jaar. Ik sta aan zijn kant. Hij kan zichzelf niet meer opstellen achterin. Op het middenveld is er geen Vercauteren. En voorin al helemáál geen Rensenbrink of Van Himst. Maar ik ben blij dat Coucke er alles aan deed om Kompany naar de club te halen - dat is toch zijn legacy. Als ik Kompany zondagsmiddags langs de lijn zie staan, dan zeg ik: 'Ja, in orde. Dat is mijn Anderlecht.'"

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Anderlecht winnen op KV Kortrijk?

Ja
55%
Nee
45%
(222 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws